Ruilen en retourneren
 

Wij hopen natuurlijk dat uw bestelling voldoet aan uw verwachtingen. Als dit om welke reden dan ook niet het geval is, kunt u uw bestelling altijd binnen 14 dagen naar ons terugsturen of aangeven dat u dat wilt gaan doen. Na deze melding heeft u nog 14 dagen om uw bestelling of een deel daarvan daadwerkelijk terug te sturen. De kosten voor het terugsturen nemen wij voor onze rekening; hieraan zijn voor u dus geen kosten verbonden. Als u een artikel wilt ruilen voor een ander artikel, kunt u ons dit telefonisch of per e-mail laten weten. Zie hiervoor onze contactpagina.

Artikelen terugsturen
Bij uw bestelling ontvangt u altijd een retoursticker. Deze sticker plakt u over het oude adres op het retourpakket. Op die manier kunt u het pakket zonder kosten terugsturen.
Op de retoursticker staat de dichtstbijzijnde DHL Parcelshop vermeld. U mag uw bestelling natuurlijk ook via een andere DHL Parcelshop terugsturen. Via www.dhlparcel.nl vindt u parcelshops bij u in de buurt. Uiteraard kunt u ook via een andere vervoerder retourneren, in dat geval zijn de kosten wel voor uw rekening.

Voorwaarden terugsturen
U mag artikelen terugsturen binnen 14 dagen na ontvangst of na uw melding van retourzending. Als u meerdere artikelen heeft besteld en u ontvangt deze niet tegelijkertijd, dan gaat de termijn van 14 dagen in op de dag waarop u het laatste  artikel ontvangt. Wij verzoeken u de artikelen bij voorkeur in de originele verpakking naar ons terug te sturen en de retourbon bij te voegen.
De artikelen die u terugstuurt moeten ongebruikt zijn. Uiteraard mag u artikelen proberen en/ of passen zoals u dat in een winkel ook mag doen. Als u artikelen meer of langer heeft gebruikt, dan kunnen we u aansprakelijk stellen voor het waardeverlies dat hierdoor is ontstaan..

Terugbetalen
Als u uw bestelling al heeft betaald, betalen wij u zo snel mogelijk en in elk geval binnen 14 dagen na ontbinding van het koopcontract het volledige aankoopbedrag, inclusief standaard verzendkosten terug. Indien artikelen tegen een toeslag voor speciaal transport zijn bezorgd, betalen wij deze kosten niet terug; deze kosten blijven voor uw rekening. Mochten wij uw artikel(en) nog niet hebben ontvangen, dan betalen wij u ook terug als u heeft aangetoond dat u uw bestelling heeft geretourneerd.

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u ons heeft betaald. Als u de gehele bestelling naar ons terugstuurt, betalen wij u ook de verzendkosten terug.

Mocht er sprake zijn van een betalingsachterstand, dan betalen wij niet terug. In dat geval verrekenen wij het terug te betalen bedrag met het openstaande saldo.   

Wettelijk herroepingsrecht
Wij zijn verplicht u op het wettelijk herroepingsrecht te wijzen. Dit recht houdt in dat u binnen de zichttermijn van 14 dagen uw bestelling zonder opgave van redenen mag herroepen. Als u artikelen naar ons terugstuurt, maakt u hiermee gebruik van uw herroepingsrecht.
U maakt ook gebruik van dit recht als u ons binnen 14 dagen na ontvangst van het laatste artikel van uw bestelling informeert dat u uw bestelling herroept. U kunt ons dit schriftelijk of per e-mail laten weten. Onze adresgegevens zijn: KLINGEL, Postbus 499, 3000 AL Rotterdam, e-mail: herroeping@klingel.nl.

U mag voor uw herroeping gebruik maken van het herroepingsformulier, maar bent hiertoe niet verplicht. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, sturen wij u zo spoedig mogelijk per e-mail een ontvangstbevestiging van uw herroeping.

Uitoefening herroepingsrecht
Nadat u ons op de hoogte heeft gesteld van uw herroeping heeft u 14 dagen de tijd de herroepen artikelen naar ons retour te sturen. Hiervoor gelden dezelfde regels als bij ‘Artikelen terugsturen’ en ‘Voorwaarden terugsturen’ zijn vermeld.